31 Ekim 2010 Pazar

sinemalarda bu hafta

NENE HATUN
Üniversite Kız kayak takımı 2011 Kış olimpiyatlarına hazırlık çalışmalarını sürdürmektedir. İçlerinden bir vardır ki bölgenin kızı olması nedeni ile bu spora oldukça yatkındır ve ondan çok şey beklenmektedir. Suna okuldaki başarısı ve kişisel özellikleri ile de herkesin takdirini toplamaktadır, fakat tam bu sırada büyük bir talihsizlik yakasına yapışır, abisi ölümcül bir hastalığa yakalanmıştır ve hayattaki her şey altüst olmuştur. Hocası bu problemin üstesinden gelmesi için Suna’ya Nene Hatun’u örnek gösterir. En umutsuz durumda bile mücadeleye daha azimli şekilde devam etmenin hayata tutunmak ve başarıya ulaşmak için en doğru yol olduğunu anlatır.


WİNX 3D
Alfea Peri Okulu’ndaki parti, Trix cadılarının saldırısı ile bozulur, onlarla uğraşmak ise Winx perilerine kalır. İyi ve kötü sihir arasındaki dengeyi sağlayan Hayat Ağacı’nı bulan Eskiçağ Cadıları yine Stella, Layla, Tecna, Muisa, Flora ve Bloom’un peşine düşer. Yaptıkları güçlü bir sihir ile dengeyi bozarlar. Güçlerini yitiren Bloom ve arkadaşları kötü cadılarla yüzleşmek zorunda kalırlar
KUBİLAY
1. Dünya Savaşından yenik çıkan Osmanlı İmparatorluğunun toprakları bir bir işgal edilmektedir. Padişah  bu işgallere engel olamamaktadır. Mustafa Kemal Paşa ve arkadaşları bir Kurtuluş mücadelesi için Anadoluya geçerler. Büyük Millet Meclisini kurup İstanbul Hükümetinin başaramadığını başarırlar ve yurdu düşman işgalinden kurtarıp yeni bir devlet kurarlar. Yeni hükümet Lozan Antlaşması ile varlığını tüm dünyaya duyurur. Yeni ve bağımsız devleti içine sindiremeyler yenilgiyi kabullenemeyenler vardır. İnkılaplar devam ederken Türk milletinin aydınlanmasını istemeyenler ayaklanmalara başlar. Kubilay genç bir öğretmendir. Askerliğini yapmak üzere asteğmen olarak İzmirin Menemen ilçesine gelmiştir. Kendini mehdi ilan eden Derviş Mehmet ve adamları, Şeyh Esat ve Laz İbrahimin yönlendirmeleriyle yeni bir ayaklanma için Manisaya giderler. Manisaya giderken aralarından Çakır Ramazan kaçar. Kendilerini ihbar edeceğini düşünen Derviş Mehmet ayaklanmayı Menemende çıkarmaya karar verir. Bunu duyan Ragıp Bey, Menemen halkını tanıyan Kubilayın olayla ilgilenmesini ister.
                                                                    SİHİRBAZ
              SON AYİN   İSE BU HAFTA ÖNE ÇIKAN DİĞER FİLMLER                                                                     

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder